framtidsångest.

okejj.. vaknade imorse och kände mig allmänt illamående och huvudvärk. kanske allt freakin' tänkande.
så det blev att stanna hemma för min del.
då bestämde jag mig för att planera lite över min framtid.
.. fick förresten reda på igår i skolan att betygen ska ändras till höst terminen när vi börjar nian.
vi ska få bokstävs betyg, A B C D E & F som underkänd.
men inom ämnen som SO där man har flera ämnen måste man ha A i alla fyra ämnen för att SO som helhet ska klassas som A även om man skulle få A i tre ämnen av fyra kan dom bara sätta C på betyget.
eftersom A är typ MVG, B är VG+, C är VG, D är G+, E är G och F - IG .
och man kan inte sätta VG+ på ett betyg, därför får man inte mer än C på betyget, även om man fått typ tre av fyra A inom ämnet..
samma sak gäller för D, det kan dom inte heller sätta på betyget heller eftersom det är G+. och plus betyg får man inte sätta på ett betyg av något jäävla korkad anledning.. då får man ett E... och BLABLABLAAAAA.. jävla fuckin' BULLSHIT, jag HATAR skolan.
ångest är fan en underdrift för hur jag känner mig just nu.
eftersom jag vill in på Kulturama gymnasium i stockholm, måste man ha minst 200 poäng där, MINST. plus auditionen som man måste ställa sig på scen framför dom och kriterierna där är :
* bemästra ett instrument i sig själv, så avancerat man kan.
* bemästra sång och dessutom ha jaa.. talang ju ?
* spela samtidigt som man sjunger .
och jag FLIPPAR ur.
jag har bara 175 poäng än så länge och jag hade ändå ganska hyfsade betyg för att vara det första jag fått..
5 G , 7 VG, 1 MVG.
och jag fick ändå bara 175 poäng! iof så har jag ju inte bild, geografi, religion, kemi och teknik.. men ändå!
och förutom det är min framtid rätt skakig, eftersom jag måste hitta en bostad där uppe i stockholm, hyfsat nära skolan, och bara att hitta boende där uppe är svårt nog. sedan måste jag fixa ekonomin. när ett boende MINST kostar 1000 i månaden, för en etta. det är nästan hela mitt barnbidrag. ?
iof har mamma och pappa sagt att dom kan betala hyran plus att man kan få vissa bidrag om man ansöker i tid osv. men sen är det räkningar ? mat ? och klääder ?
jag är jäävligt nervös. jag får snart paniik alltså. FAN också !

Kommentarer
Postat av: E, den bästa syrran!

Vännen, även om du inte haft dom ämnen än (men kanske haft dom andra terminer och varit godkänd.) så brukar man räkna att man är godkänd i dom och därför har du godkänt i alla ämnen (160 poäng) + 7 VG (5x7=35 P + 1 MVG = 10 P = 45 P. Alltså 160 P + 45 P är 205 P så du har poängen.Och SThlm det bästa är att hitta någon form av ställe där du kna typ hyra rum eller så så att du inte står för lägenheten själv då de kostar minst 4000 och jag tror dina föräldrar kommer bidra så att du har mer pengar i månaden än 1000 så ddet inte kommer räcka + att då får du studie bidrag istället för barnbidrag och det är väl mer än 1050? (:Nu blev det mycket men vännen det jag Egentligen ville säga var att ta det lugnt, stressa inte över det och ha verkligen inte ångest för det. Du har mycket tid kvar och det kommer lösa sig, det gör det alltid och du är Inte Ensam! <3

2011-01-12 @ 16:15:02
URL: http://*

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0